natuur beschermen

Schwabe Pharma Belgium. De expert in fytotherapie.

Vanuit een gedrevenheid voor natuurlijke oplossingen willen we de gezondheid en levenskwaliteit van patiënten helpen te verbeteren. De Schwabe groep is dan ook wereldleider in onderzoek, ontwikkeling en productie van plantaardige geneesmiddelen. Onze geneesmiddelen zijn doeltreffend, veilig en worden goed verdragen. Het gamma van Schwabe Pharma Belgium wordt bovendien verder aangevuld met een aantal medische hulpmiddelen, topische producten en een homeopathisch gamma voor pasgeborenen.

Onze wortels

Het verhaal van Schwabe Pharma Belgium startte in het jaar 1866 met dokter Willmar Schwabe. In dat jaar startte Dr. Schwabe een bedrijf in het Duitse Leipzig, met als doel het geheim van medicinale planten te ontrafelen en met die kennis hoogwaardige producten te produceren. Het bedrijf, dat de naam Schwabe meekreeg, bleef groeien en in 1910 kreeg Nederland een eigen filiaal.

Ondertussen werd in Nederland het eerste homeopathische merk gelanceerd door apotheker Voorhoeve. Beide bedrijven ontwikkelden zich parallel verder om uiteindelijk in 1965 te fusioneren, waarbij de naam VSM (Voorhoeve Schwabe Merkgeneesmiddelen) ontstond. De Belgische dochter, VSM Belgium, werd geboren in 1992.

Tot op de dag van vandaag is het bedrijf Schwabe steeds van generatie op generatie overgegaan. De 5e generatie van de Schwabe familie stuurt momenteel het internationale familiebedrijf aan. In al die jaren heeft de Schwabe Pharma groep een wereldwijde leiderspositie ingenomen op het gebied van ontwikkeling en productie van fytotherapeutische geneesmiddelen.

De Schwabe Pharma groep is continu bezig met het vormgeven van de internationale toekomst van het bedrijf in een veranderende en uitdagende wereldwijde markt. Dit is ook de reden waarom VSM Belgium in 2018 besloten heeft haar naam te wijzigen in Schwabe Pharma Belgium. We maken deel uit van de internationale groep die het marktleiderschap in fytotherapie bezit en daar zijn we trots op!

Fytotherapie

Bij Schwabe Pharma delen we een gemeenschappelijke visie: “From Nature. For Health.”, waarbij elk van onze medewerkers gelooft in het gebruik van natuurlijke ingrediënten, kwaliteit, doeltreffendheid en veiligheid.

We geloven dat natuurlijke geneesmiddelen de komende decennia steeds belangrijker zullen worden. Plantaardige geneesmiddelen kunnen uiterst geschikt zijn voor patiënten die lijden aan complexe of leeftijd gerelateerde ziektes. Doordat ze meerdere targets in het lichaam op hetzelfde moment beïnvloeden, hebben ze een verschillende werking dan de “silver bullet”-benadering van synthetische geneesmiddelen.

Plantage

Wat onze manier van werken zo uniek maakt, is onze verticale integratie. Dit betekent dat we vanaf de kiem van de plant tot aan het afgewerkt product, alles in eigen beheer hebben. Hierdoor kunnen we elk proces nauwlettend controleren en absolute kwaliteit garanderen.

We gaan zelfs verder dan dit, want ook research & development, het uitvoeren van klinische studies en het bijstaan van onze partners met productopleidingen staan hoog in ons vaandel.

Onderzoek & ontwikkeling

Aan de hand van farmacologische en toxicologische modellen worden extracten uit planten geëxtraheerd. De specifieke samenstelling van een extract bepaalt het effect en de veiligheid voor de gebruiker. Vandaar dat we de ingrediënten die bijdragen tot de werkzaamheid verrijken terwijl we ongewenste bestanddelen uit het extract verwijderen. Door het gebruik van geavanceerde productietechnieken, bekomen we eindproducten met een optimale en unieke samenstelling van natuurlijke ingrediënten.

Familiebedrijf

Er werken +- 3.500 mensen voor de Schwabe Pharma groep, met een omzet van +- 900 miljoen euro. En toch is de Schwabe Pharma groep een familiebedrijf dat voor 100 % eigendom is van de familie en momenteel wordt gerund door Olaf Schwabe in de vijfde generatie.